BREINTOOLS IN HET ONDERWIJS

Wij trainen leerlingen en leerkrachten in het voortgezet onderwijs om hun brein beter voor zich te laten werken. Bekijk ons trainingsaanbod hieronder.

VOOR LEERLINGEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

STUUR JE EIGEN LEVEN

Je leert om je eigen leven te sturen tussen je 14e en ongeveer 17e jaar. Je voelt bijvoorbeeld dat je graag bij de groep wilt horen, maar dat je ook je eigen ding wilt doen. Je ontdekt waar je goed in bent. En je leert hoe jij de dingen kunt doen die jij leuk vindt om te doen.

EXAMENTRAINING

Je leert hoe jouw brein zo snel en zo goed mogelijk de examenstof leert. Je leert hoe je makkelijker gefocust blijft tijdens het studeren.

VOOR LEERKRACHTEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS

BREINVRIENDELIJK LEREN

Hoe zorg je dat je leerlingen de stof van jouw les opnemen? Hoe organiseer je meer rust in je klas? Voor de leerlingen en voor jezelf?

Je leert hoe je de werking van het brein schoolbreed kunt integreren. Je leert hoe je rust en focus kunt organiseren in de klas. En je leert om zelf een gevarieerd, leerzaam en ervaringsgericht programma samen te stellen dat aansluit bij de werking van het brein van je leerlingen.

EXAMENTRAINING

Je krijgt alle tools in handen om je leerlingen te leren hoe ze hun brein het beste kunnen voorbereiden op een examen.

VOOR OUDERS

BREINTOOLS IN DE OPVOEDING

Wanneer je begrijpt hoe het brein werkt en reageert, rekening houdend met de je eigen leeftijd en dat van je kind, ben je beter in staat je kind en jezelf te helpen in het omgaan met alledaagse problemen.

 

Het puberbrein heeft hele andere kwaliteiten en mogelijkheden dan het kinderbrein. Je leert de verschillen kennen en je leert strategie├źn ontwikkelen om goed met deze verschillen en mogelijkheden om te gaan.