BOEK ‘MINDFULNESS IN PERSOONSGERICHTE ZORG’

Dr. Theo Niessen en Drs. Hanneke Jeronimus schreven dit boek met een missie: ze willen met vriendelijke aandacht voor jezelf en de ander de persoonsgerichte zorg verbeteren. Beide auteurs zijn ontwikkelaars van Breintools.

MINDFULNESS IN PERSOONSGERICHTE ZORG

Hoe houd je jezelf als zorgprofessional staande in de persoonsgerichte zorg? Hoe ga je om met wat je meemaakt en raakt? Hoe blijf je flexibel en weerbaar om goede zorg te kunnen bieden? En hoe houd je blijvend rekening met de beleving van de ander?

‘Mindfulness in persoonsgerichte zorg’ laat zien dat aandacht en een milde houding naar jezelf én naar de ander de oplossing is.

Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken: aandacht, aanwezigheid, specialiseren, integreren & reguleren en reflecteren & verbinden. Elk hoofdstuk bevat breinfeiten, die de inzichten en technieken binnen mindfulness onderbouwen met inzichten uit de neurowetenschap. Hierna volgen tal van mindfulness oefeningen, waarmee je je aandacht en houding kunt oefenen.

Het boek is bedoeld voor studenten hbo-v, maar ook voor iedereen die werkt in de zorg en die het ontwikkelen van een aandachtige, vriendelijke, duurzame beroepshouding belangrijk vindt.